Бяла риба с доматен сос и каперси на тиган

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
67
217
1k
8
Бяла риба с доматен сос и каперси на тиган
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
06/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"Идея за приготвяне на бяла риба с доматен сос"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта използвах замразени филета от треска. Размразете филетата.

В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин и пуснете наситнените скилидки чесън с щедра щипка магданоз и босилек.

Запържете за кратко, добавете филетата и пържете по 2-3 мин на страна. Полейте с бялото вино, изчакайте няколко минути да се изпари алкохолът и добавете доматеното пюре, размито с малко вода или зеленчуков бульон.

Пуснете цели малки домати сорт пикадили или чери, 2 с.л. мариновани каперси.

Овкусете с щипка сол и щипка захар.

Захлупете съда и гответе около 10 мин или докато доматеният сос се посгъсти.

Поднесете рибата с доматен сос и салата по ваш вкус.

Да ви е сладко с тази бяла риба с доматен сос и каперси на тиган!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: