Рибни рула в бял сос

09/09/2013
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо708
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • хек - 2 кг филе (може и мерлуза, тилапия и др. бяла риба)
  • брашно - 10 г
  • сметана - 1 л течна готварска
  • коняк - 40 мл
  • бало вино - 300 мл
  • лимони - 500 г
  • масло - 125 г
  • индийско орехче - 1 бр.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе на тънки филийки. Овкусете ги със сол, черен и бял пипер и настъргано индийско орехче. Навийте овкусените рибни филета на рула и ги подредете едно до друго в тава, дъното на която обилно сте намазали с масло.

Изстискайте лимоните, смесете ги с бялото вино и разделете получената смес на две равни части. С половината залейте рибните филенца и запечете за 30 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.

Остатъка от виното и сока разбийте с брашното. Добавете коняка и сметаната и кипнете на умерен огън при непрекъснато бъркане. Добавете сол и черен пипер на вкус и залейте запечената риба.

Запечете ястието за около 15 минути (докато кипне)на 180 градуса и включен само долен реотан.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар