Чийзкейк с манго и боровинки

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
58
296
2k
15
03/07/2020
"Нежен чийзкейк с боровинки и манго - хапваме и се наслаждаме на експлозията от вкусове "
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо365
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в блендер на фини трохи.

Разтопете маслото и го добавете към бисквитките. Разбъркайте до получаване на влажни трохи.

Прехвърлете във форма със свалящ се борд (26 см) и оформете блата. Сложете в хладилник да стегне, докато приготвяте чийзкрема.

Накиснете желатина 2×10 г в две чаши с по 100 мл студена вода. Оставете да набъбне.

В купа разбийте добре охладена сладкарска сметана (300 мл) до меки връхчета.

В друг съд смесете крема сиренето с пудрата захар и разбъркайте, докато се получи гладък крем. Прибавете към разбитата сметана и разбъркайте за кратко с миксера.

Добавете прясното мляко и отново разбъркайте. Разделете крема на две части. Към едната прибавете сладкото от боровинки.

Сложете единия желатин в съд на водна баня, за да се втечни. Щом е готов го прибавете към крема със сладкото. Разбъркайте внимателно и прехвърлете сместа върху охладения бисквитен блат за торта. Заравнете и сложете в хладилника за един час.

През това време си пригответе втория слой за боровинковия чийзкейк.

Обелете и нарежете на кубчета мангото. Смелете в блендер на гладко пюре.

Прибавете го към заделения 1/2 крем заедно с останалия желатин, който предварително трябва да се втечни.

Този крем прехвърлете върху първия и декорирайте с пресни боровинки.

Отново върнете чийзкейка с плодове в хладилника за още няколко часа, най-добре за една нощ.

След това се насладете на този свеж и вкусен чийзкейк с манго и боровинки.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар