Печен заек по ловджийски

ТатянаТатяна
Новак
31864
Печен заек по ловджийски
Снимка: Татяна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
165 мин.
Порции
8
"Крехко печено заешко по ловджийски"

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • краве масло - 120 г
  • лук - 4 глави
  • моркови - 3 бр.
  • печурки - 250 г
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 листа
  • бахар - 4 зърна
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се накисват във вода. Заекът се измива добре. Нарязва се на парчета, големината е по ваша преценка.

В тиган се слага маслото да загрее. Всяко от парчетата заек се запържва до леко златисто от двете страни.

След като е готово месото, се нарежда в съд с капак, може и гювеч.

Лукът се почиства и нарязва на полумесеци. Морковите се обелват и измиват. Нарязват се на едри колелца. Гъбите се доизмиват и се нарязват на дебели филийки. Доматите се измиват и нарязват на едри кубчета. Чесънът се обелва и нарязва по 1 път през средата.

Всички зеленчуци се добавят в съда със заешкото. Добавят де дафиновият лист и бахарът. Поръсва се с черен и червен пипер. Овкусява се със сол.

Изсипва се останалата мазнина от запечатването на месото.

Сипва се бялото вино и вода, колкото почти да покрие продуктите. Разбърква се добре. Пече се на 200°C за около 120-150 минути.

Преди да се изкара вкусният печен заек, капакът се отстранява за десетина минути, за да се запече заекът със зеленчуци.

Най-крехкия печен заек по ловджийски е готов.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: