ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Парфета-желета с малинов сироп

Парфета-желета с малинов сироп

Парфета-желета с малинов сироп
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
01/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Свежи, леки желирани парфета с малинов сироп - истински разкош"

Необходими Продукти

  • За парфето
  • заквасена сметана - 400 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • захар - 1 ч.ч.
  • сироп от малини - 2 с.л.
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За желето
  • сироп от малини - 1 ч.ч.
  • желатин - 1 пакетче
  • вода - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • кокосови бонбони - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме сметаната, киселото мляко, ванилията, захарта, сиропа от малини и лимоновия сок.

Разтваряме желатина във водата, оставяме го да набъбне, загряваме го за 2 секунди в микровълновата и го сипваме в сместа.

Разбъркваме и разпределяме в малки купички.

Прибираме в хладилника желето за 1 час в хладилника, да се стегне.

Разтваряме желатина във водата, загряваме го и го добавяме към малиновия сироп смесен с лимоновия сок.

Заливаме парфетата и ги връщаме в хладилника.

Сервираме парфета-желетата с малинов сироп на другия ден с по едно кокосово бонбонче отгоре.

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: