ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кебап»Оригинален адана кебап

Оригинален адана кебап

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1253942k110
Оригинален адана кебап
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
29/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Адана кебап по оригинална рецепта - бодваме с наслада"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г телешка
  • кайма - 200 г агнешка
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. печена червена
  • кимион - щедра щипка
  • червен пипер - щипка
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - малка китка
  • лют пипер - по желание
  • чесън - 2 скилидки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете на много дребно лука, скилидките чесън, магданоза и пиперката. Смесете двата вида кайма, сложете я при наситнените зеленчуци.

Овкусете с червен и черен пипер, кимион и лют червен пипер. Измесете добре и приберете каймата в хладилник за няколко часа, а най-добре за едно денонощие.

От измесената кайма направете големи топки. Нанижете ги на шишове и оформете каймата по дължината им.

Шишовете с адана кебап е хубаво да бъдат метални, така се нагряват и отвътре и кебапът се изпича добре. Намажете грил тиган или скара на барбекю с малко мазнина.

Изпечете кебапа до приятен загар. Сервирайте Оригинален адана кебап със зеленчуци на грил - патладжан, чушки, лук, домати.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: