Памук погача замесена в хлебопекарна

28/06/2020
Приготвяне80 мин.
Готвене60 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 4 бр.
  • суха мая - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч. + за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, към 800 г от него се слага в съда на хлебопекарната.

Яйцата /3 бр. и един белтък/ се разбъркват на пяна и се прибавят към брашното.

В единия край на съда се слага прясното мляко, в което е разтопена захарта и солта. В другия край се слага маята. В средата се слага олиото.

Меси се на програма За макарони, която е кратка - 14 мин., като се повтаря програмата 3 пъти.

За тестото- памук е важно месенето да е постоянно, без прекъсвания, каквато е програмата за тесто за макарони.

Другите програми имат пауза, което прекъсва процесът на тесто-памук.

След като тестото е омесено, се изважда от съда на хлебопекарната и се слага в съд, който е намазан с олио. Тестото се намазва и отгоре с олио. Оставя се да втаса 20 мин., като се покрива с капак или фолио.

След това тестото се разделя на 8 бр. топки. Всяка топка се разточва върху олио и брашно и се навива на руло.

С дървена шпатула се режат двата края на рулото, от което се оформят розички. Средата на рулото се реже на триъгълници.

Розичките и триъгълници се слагат в намазана с олио тава, като се подреждат във форма на погача.

Оставя се в загрята, но изключена фурна за 10 Мин., след което се пече 60 Мин. на 160 градуса.

20 мин. след началото на печенето, погачата се намазва с разбъркан жълтък и олио.

Памук погачата замесена в хлебопекарна е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар