Шоколадови пастички с домашен крем

28/06/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • масло - 100 г разтопено
  • млечен шоколад - 50 г
  • черен шоколад - 50 г
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сироп от бъз - 150 мл за сиропиране
  • крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • течна сметана - 100 г
  • кондензирано мляко - 3 с.л.
  • декорация
  • касис
  • шоколадови капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Разтопеното масло се смесва с начупени парчета шоколад и се разбърква на гладка смес.

Сипват се при яйцата, добавяме брашно и бакпулвера и разбъркваме кексова смес.

Сипва се в тава 20х30 върху хартия и печем блат в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка 25 минути. Изважда се, охлажда се и по края се изравнява, срязваме на две половини.

Приготвя се крем, като се загрее 400 мл прясно мляко със захарта.В купа се разбива яйцето с останалото прясно мляко и нишестето. Сипва се на тънка струя и се разбърква на слаб огън докато сгъсти. Сваля се добавяме маслото.

Разбива се течна сметана до меки връхчета. Охлаждаме във фризер една купа от домашния крем и смесваме с бита сметана и добавяме кондензирано мляко.

В тава сложете един блат, сиропира се с четка и намажете с половината крем.

Отгоре 2 блат, сироп и крем. С вилица се оформят вълнички. Нарязваме на пасти и охлаждаме за 3-4 часа в хладилника.

Изважда се декорираме със настърган шоколад, касис и шоколадови капки. Леко киселият вкус на касис чудесно се съчетава с крема.

Поднасяме охладени. От останалия крем и изрезки приготвих десерт в чаши - така нищо не се изхвърля.

Шоколадовите пастички с домашен крем са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар