ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържола от бут с гъбен сос

Пилешка пържола от бут с гъбен сос

Мария БожиловаМария Божилова
Новак
551362k59
Пилешка пържола от бут с гъбен сос
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
26/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите от пилешки бут се измиват много добре и нареждат в тава с капак.

Посоляват се от двете страни с черен пипер и сол.

Заливат се с олио и бирата.

Пекат се под капак 20 мин.

Гъбите се измиват много добре, почистват се и се нарязват на полумесеци.

Слагат се в тиган с незалепващо покритие с капак, заливат се с олио и се задушават под капак 10 мин.

След 10 мин. се прибавя сушения лук и задушаването продължава още 10 мин.

Кубчето зеленчуков бульон се разбърква в 400 мл гореща вода.

Гхи се запържва с брашното, след което се разрежда с 400 мл зеленчуков бульон.

След това сосът се изсипва при задушените гъби с лук.

Разбърква се много добре и се изсипва в тавата с пилешките пържоли.

Пече се под капак 20 мин. на 180 градуса.

Пилешка пържола от бут с гъбен сос - вкусно крехко пилешко с уникален сос за пържоли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: