Маслени гевреци със сирене

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
178
422
104
35
4
20/06/2020
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме прясното мляко с водата, прибавяме предварително разтопеното масло, като част от него заделяме за намазване.

Сипваме сухата мая, захарта, солта, прибавяме брашното постепенно и замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за около 30-40 минути.

Втасалото тесто разделяме на малки топки, които разточваме на тънко.

Всяка разточена кора поръсваме със натрошено сирене, завиваме на фитил, оформяме гевреци, намазваме с разтопено масло и поръсваме със сусам.

Печем маслени гевреци със сирене в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар