ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с риба тон

Лазаня с риба тон

Лазаня с риба тон
Снимка: Кристиан Александров
19/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме корите за лазаня го готовност и ги отцеждаме.

Загряваме маслото в касерола и запържваме за 2 секунди брашното. Наливаме сметаната, добавяме солта и разбъркваме.

Намазваме форма за печене с половината зехтин. Отгоре подреждаме един ред кори. Сипваме от соса и поръсваме с по малко черен пипер и босилек. Отгоре разпределяме 1-2 лъжици риба тон и пръсваме с кашкавал. Поставяме втори ред кори и подреждаме по същия начин.

Продължаваме така до изчерпване на продуктите, като завършваме с кори. Отгоре поръсваме домашната лазаня с останалия зехтин.

Печем лазанята с риба на 200 градуса 25 минути.

Сервираме лазанята с риба тон топла, и по желание полята с малко сметана, и поръсена с босилек.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: