Сьомга терияки

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
65
226
1k
9
Сьомга терияки
Снимка: Ivi Vacca
18/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене8 мин.
Общо13 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 филета по 500 г
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • кленов сироп - 2 супени лъжици
  • чесън - 2 ск. обелени и нарязани на ситно
  • джинджифил - 2 см корен, ситно нарязан
  • соев сос - 3 супени лъжици
  • оризово вино - 1 с.л. (Саке, Порто или др.)
  • зехтин - 2 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете джинджифила и чесъна в купа и смесете със соевия сос, кленовия сироп, Саке или Порто и зехтин.

Поставете филетата от сьомга в чиния, подправете със сол и черен пипер и изсипете лепкавия дресинг върху тях. Покрийте със стреч фолио и оставете в хладилника да се маринова до 2 часа, или поне 20 минути.

Поставете голям тиган на среден огън и добавете малко зехтин, когато се сгорещи, поставете сьомгата на тигана с кожата надолу. Оставете да се готви 2 минути на среден огън.

Обърнете и гответе от другата страна 2 минути, след това налейте в тигана марината и гответе още около минута, две, докато филетата от сьомга станат непрозрачни по средата. Добавете пръска вода, ако сосът е се сгъсти много.

Сервирайте филетата от сьомга в отделни чинии, покрийте с лъжица терияки сос, останал в тигана. Поднесете рибата със зеленчуци по избор и нудълс. Добър апетит със сьомга терияки!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: