Гръцки сиропирани сладки с грис

15/06/2020
"Гръцки сиропирани сладки с грис - ефектна почерпка за близки и гости"
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо969
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, грисът и бакпулверът се пресяват. Към тях се добавят млякото и олиото. Замесва се тесто.

От него се късат топчета с размер на орех. Получават се около 40 броя. Оформят се на топчета и се поставят в тава, постлана с хартия за печене.

Пекат се гръцките сладки в предварително затоплена фурна на 180 градуса до зачервяване.

Захарта и водата за сиропа се поставят на котлона. След като сиропа заври, се добавят ванилията, кората на лимона, солта и лимоновият сок.

Студените топки се заливат с топлия сироп. Оставят се няколко часа да попие сиропът и сиропираните сладки се гарнират с белтъчен крем, кокос, орехи или шамфъстък.

Да ви е сладко с Гръцки сиропирани сладки с грис!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар