ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко със зелен боб на фурна

Агнешко със зелен боб на фурна

Агнешко със зелен боб на фурна
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
14/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Ароматно агнешко със зелен боб - рецепта, която ще искате да изпробвате незабавно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се посолява, залива се с вода и се сварява с няколко зърна черен пипер.

Бульонът се прецежда.

В дълбок тиган се налива олиото. Прибавят се ситно нарязаният лук, пиперка и морков. Задушават се. Прибавят се картофите, нарязани на кубчета.

Поръсва се с червеният пипер и ястието се залива с част от бульона. Готви се почти до готовност на картофите. Ястието се прехвърля в тава.

Към обеленият и нарязан домат се прибавя брашното. Добавя се в тавата. Разбърква се. Следва отцеденият зелен боб и месото.

Накрая се добавят и нарязаните скилидки чесън и естрагона. Тавата се поставя във фурната и се запича до сгъстяване на соса.

Сочното печено агнешко се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Приятен апетит с това агнешко със зелен боб на фурна!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: