ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Класически пилаф по турски

Класически пилаф по турски

Мария БожиловаМария Божилова
Новак
551352k43
Класически пилаф по турски
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
14/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се измива много добре до бистра вода. Накисва се в студена вода за 20 мин.

Лукът се почиства, измива се и се нарязва на ситно. Задушава се в 1 с.л. масло под капак.

Когато лукът се задуши, се прибавя измитата и ситно нарязана чушка. Разбърква се и се прибавят доматите, които са нарязани на кубчета.

Разбърква се и се прибавя бульонът. Когато заври, се прибавя изцеденият булгур. Оставя се да се свари под капак до извиране на течността. Посолява се с черен пипер и сол.

Фидето се запържва в 1 с.л. масло и се слага в ястието от класически пилаф.

Пилафът с булгур се вари 10 мин.

Класическият пилаф по турски е любима гозба на мнозина!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: