Начин на приготвяне
Свинските ребра се разрязват на порции и се запържват в мазнина. Изваждат се и на тяхно място се слагат почистените и нарязани на дребно лук и морков.
Задушават се за кратко, след което се прибавят нарязаните на филийки гъби (кралски печурки). След около десетина минути се прибавя измитият ориз.
Запържва се и се налива една чаена чаша вода с разтворено в нея кубче бульон. Оризът се разбърква, прибавят се сол на вкус и смлян черен пипер.
След като усвои водата, се прехвърля в тава, наливат се още две и половина чаши вода.
Върху ориза се нареждат запържените ребра, тавата се покрива с алуминиево фолио или огнеупорен капак.
Слага се във фурната. Разкошното свинско с ориз се пече около час. Малко преди готовност на гозбата с ориз на фурна, се отстранява фолиото.
Свински ребра с ориз и гъби на фурна е любимо ястие на цялото семейство!