ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки вратни пържоли с топено сирене

Крехки вратни пържоли с топено сирене

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9013k7k2k6
Крехки вратни пържоли с топено сирене
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
13/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Много крехки и апетитни пържолки с топено сирене - класика"

Необходими Продукти

  • свински вратни пържоли - 3 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 100 мл студена
  • готварска сметана - 500 мл
  • топено сирене - 100 г
  • уни сос - за поръсване
  • черен пипер - щипка
  • подправка за пържоли - 2 бр. Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме си тавата, в която ще печем свинските вратните пържоли предварително. Начукваме ги и ги подреждаме в тавата. Поръсваме ги с уни соса.

Лука нарязваме на ситно и го поръсваме със солта и черния пипер. Поставяме тиган на котлона с малко олио и запържваме лука до омекване.

В дълбок съд смесваме фиксовете с прясното мляко и водата и оставяме да престои за около 5 минути.

Топеното сирене нарязваме и го разпръскваме върху месото и изсипваме равномерно отгоре лука. Готовата смес от млякото и подправките на Маги изсипваме върху крехките свински пържоли.

Поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна и печем за 30 минути.

След като извадим, оставяме да стегне сосът.

Поднасяме крехките вратни пържоли с топено сирене с пухкаво картофено пюре или друга подходяща гарнитура за месо.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: