Крехки вратни пържоли с топено сирене

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
665
2k
5k
360
3
13/06/2020
"Много крехки и апетитни пържолки с топено сирене - класика "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински вратни пържоли - 3 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • прясно мляко - 300 мл
  • вода - 100 мл студена
  • готварска сметана - 500 мл
  • топено сирене - 100 г
  • уни сос - за поръсване
  • черен пипер - щипка
  • подправка за пържоли - 2 бр. Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме си тавата, в която ще печем свинските вратните пържоли предварително. Начукваме ги и ги подреждаме в тавата. Поръсваме ги с уни соса.

Лука нарязваме на ситно и го поръсваме със солта и черния пипер. Поставяме тиган на котлона с малко олио и запържваме лука до омекване.

В дълбок съд смесваме фиксовете с прясното мляко и водата и оставяме да престои за около 5 минути.

Топеното сирене нарязваме и го разпръскваме върху месото и изсипваме равномерно отгоре лука. Готовата смес от млякото и подправките на Маги изсипваме върху крехките свински пържоли.

Поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна и печем за 30 минути.

След като извадим, оставяме да стегне сосът.

Поднасяме крехките вратни пържоли с топено сирене с пухкаво картофено пюре или друга подходяща гарнитура за месо.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар