ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Погачи»Памук погача на конци

Памук погача на конци

Памук погача на конци
Снимка: Христилияна Василева
12/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции1
"Памук погачата се къса самичка и е толкова мека, че се топи в устата - непременно си я пригответе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази памук питка първо маята се натрошава в купа. Към нея се прибавя 1 с.л. захар, 2-3 с.л. прясно мляко и 2-3 с.л. брашно. Разбърква се да се получи еднородна каша.

Купата се завива с кърпа и се оставя на топло да шупне, за около 10-15 минути.

След това се прибавят и останалите продукти, без кравето масло и се замесва меко тесто за погача.

Готовото тесто се оставя да втаса за половин час.

Втасалото тесто се разделя на три равни части.

Те се разточват на елипс и всяка се намаза с разтопеното краве масло.

Слагат се една върху друга и се навиват на руло.

Рулото се реже на три пръста разстояние.

Редят се в тава, която е намаслена с олио и набрашнена.

Оформената погача се оставя да втаса за половин час.

След като втаса, се намазва с жълтък и 1 с.л. разтопено краве масло.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Памук погача на конци - истинско удоволствие за сетивата.

Не пропускайте да си направите питка на конци!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: