Пилешка кавърма с праз

Пилешка кавърма с праз
Снимка: Кристиан Александров
06/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2
"Как добре ще си хапнем, щом вечерята днес е пилешка кавърма с праз"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и запържваме за 2-3 минути в него пилешкото филе, което предварително сме нарязали на пилешки късчета.

Нарязваме гъбите и ги добавяме към пилето. Запържваме още около 5 минути и наливаме виното.

Готвим още 3-4 минути и добавяме червения пипер, черния пипер, кърито, солта, доматеното пюре и нарязаните чушки и праз. Разбъркваме и прехвърляме тавичка/ най - добре в глинен съд/.

Запичаме пилешката кавърма на 180 градуса за 30 минути.

Поръсваме готовата пилешка кавърма с праз с нарязан на ситни магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: