Кашкавалени хлебчета с левурда

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
54
268
2k
15
01/06/2020
"Хапвайте кашкавалените хлебчета самостоятелно или с любимо ястие - и по двата начина са много вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете левурдата от дръжките. Измийте и нарежете на ситно.

Загрейте олиото и прибавете левурдата. Разбъркайте и отстранете от котлона. Оставете да се охлади.

През това време затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта. Покрийте съда и изчакайте 10 минути, докато маята се активира.

Пресейте брашното и прибавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.

Добавете втасалата мая и ароматното олио с левурда.

Замесете меко нелепнещо тесто. Намажете го с малко олио и оставете да втаса до удвояване на обема.

Готовото тесто разделете на 6 равни части.

С ръце разстелете всяка от тях на правоъгълна кора. Поръсете с нарязан на дребни парченца кашкавал и навийте на руло. Рулото усучете и завийте на охлювче, като пъхнете края навътре.

Оставете хлебчетата с левурда да втасат повторно за 20-30 минути. По желание може да поръсите хлебчетата със семена и след това сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 25-30 минути.

Получиха се много ароматни кашкавалени хлебчета с левурда.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар