Пълнени гъби със спанак и топено сирене

01/06/2020
"Невероятният вкус на пълнените гъби със спанак и топено сирене си заслужава да бъде опитан незабавно "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо151
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете гъбите с влажна кърпа или ги обелете. Ще използваме само шапките им.

2. Накълцайте на много ситно свежите спаначени листа, предварително измити и подсушени. Дръжките изхвърлете.

Пресовайте скилидката чесън. Тук е моментът да отбележа, че тя може и да се пропусне, ако не обичате.

3. В купичка намачкайте топеното сирене с маслото, чесъна и спанака. С тази гъста паста напълнете шапчиците на гъбите, леко осолени във вътрешността.

4. Подредете в намазнена тавичка всички пълнени гъби, поръсете със малко зехтин и печете 15 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна. Важно в да не се препичат много гъбите на фурна, защото се свиват и не остават сочни.

5. Поднесете това бързо и лесно предястие топло и му се насладете в компанията на любимо питие.

Добър апетит с Пълнени гъби със спанак и топено сирене!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар