Пълнозърнести фусили със сметанов сос

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
138
619
856
43
30/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите се сваряват за около 10 минути в подсолена вода. След това се прецеждат от водата.

Лукът и шунката се нарязват на кубчета. В тиган уок сипваме зехтна и в него задушаваме лука и шунката. След това добавяме фуслите и разбъркваме добре.

Течните сметани ги сипваме в дълбока купа, като прбавяме 80-100 мл вода към тях. Изсипваме сметаните в уока при фусилите разбъркваме добре.

Добавяме топеното сирене, нарязано на дребно, и оставяме на слаб огън да си къкри за около 5 минути.

Накрая добавяме настърган кашкавал, пармезана и нарязани на кръгчета маслини.

Разбъркваме добре махаме от котлона. По желание може да овкусите със сол и черен пипер. Сервира се докато е топло. Да ви е сладко!

Пълнозърнестите фусили със сметанов сос са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар