Гъска пилаф

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
67
46
09/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 769
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъска - 1/2
  • ориз - 500 г
  • масло - 200 г краве
  • подправи - на вкус
* мерки и количества
Пилаф

Начин на приготвяне

Изчистената и измита гъска нарежете на парчета, залейте я с 4-5 чаши вода и сложете да се вари, докато месото омекне.

След това прехвърлете месото в тава, залейте го с разтопено масло и с бульона. След като заври, добавете изчистения и измит ориз.

Пилафът се пече, докато водата се абсорбира. При нужда се долива още топла вода - до пълното омекване на ориза.

Пилафът с гъска се подправя с черен пипер, сол и др. подправки по желание. Поднася се с лимон.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар