Гъска пилаф

Селма
Селма
Новак
09/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 672
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъска - 1/2
  • ориз - 500 г
  • масло - 200 г краве
  • подправи - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената и измита гъска нарежете на парчета, залейте я с 4-5 чаши вода и сложете да се вари, докато месото омекне.

След това прехвърлете месото в тава, залейте го с разтопено масло и с бульона. След като заври, добавете изчистения и измит ориз.

Пилафът се пече, докато водата се абсорбира. При нужда се долива още топла вода - до пълното омекване на ориза.

Пилафът с гъска се подправя с черен пипер, сол и др. подправки по желание. Поднася се с лимон.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар