Яхния с грах, пушени крила и киселец

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
54
268
2k
15
30/05/2020
"Добър апетит с тази яхния с грах и още куп любими съставки "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • грах - 400 г (замразен)
  • лук - 1 връзка пресен
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 4 бр. (средни)
  • киселец - 2 - 3 шепи
  • пушено пилешко месо - 400 г
  • олио - 50 мл
  • джоджен - 2 стръка пресен (само листа)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете всички зеленчуци.

В загрята мазнина задушете първо лука и морковите за няколко минути. Прибавете нарязания киселец, червен пипер и около 1 литър гореща вода.

Оставете да заври и добавете граха. Гответе на слаб котлон 15-20 минути и след това прибавете картофите и пушеното пилешко месо.

Подправете яхнията с пресен джоджен, черен пипер и сол на вкус.

Гответе още 20 минути, до готовност.

Поднесете яхнията топла, поръсена с нарязан пресен магданоз.

Яхнията с грах, пушени крила и киселец е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар