Хляб със сушени домати

Ана
Ана
Новак
08/09/2013
"Дори не е нужно да мажеш филийките - толкова е вкусен, че можеш да го хапваш и така "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 035
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесете солта, брашното, водата и сухата мая. Разбъркайте хубаво, добавете нарязаните маслини и домати, накрая сипете зехтина. Прехвърлете сместа на удобен плод и замесете меко тесто.

Сложете тестото в купа, на дъното на която има брашно, поръсете го и отгоре с брашно и завийте с фолио. Оставете го да втаса. После отново го размесете върху плота и пак го оставете да втаса в купата.

Оформете втасалото тесто във формата на хляб и го оставете в тавичката за печене. Пак оставете да втаса. Печете хляба в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар