Халва от брашно

ВаленаВаленаНовак
05/09/2013
"От старите тефтери - изпитана рецепта за приготвяне на халва от брашно с розова вода "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 078
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в сгорещеното масло в голям съд. Щом добие кафяв цвят, дръпнете настрана и разредете със сиропа, предварително приготвен от млякото, захарта и розовата вода. Всичко това става при непрекъснато бъркане с дървена лъжица.

Покрийте с кърпа и капак, за да попие добре сиропът. След това халвата се изрязва с лъжица, подрежда се в чинии и се поръсва със захар и ядки по желание. Халвата може да се направи и постна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар