ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Моите постни гювечета

Моите постни гювечета

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k8802
Моите постни гювечета
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
30/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Постни гювечета, с които няма да усетите липсата на месо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Патладжанът се нарязва също на кубчета, но се слага в подсолена вода за да се отстрани горчивината му.

На кубчета се нарязва тиквичката, чушката, доматът и лукът на дребно. Всички нарязани зеленчуци се поръсват със сол, объркват се и се слагат в гювечето.

Налива се малко олио и зеленчуков бульон.

Най-отгоре се поръсва сух риган и смлян черен пипер, след което гювечето се похлупва и поставя в студена фурна. Пече се на 220 градуса около 40 минути.

Моите постни гювечета са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: