ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Домашна баклава

Домашна баклава

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
922169454
Домашна баклава
05/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
20 парчета
"Трудно ще откриете по-вкусна от домашната баклава"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете от продуктите тесто като за баница. От него разточете с помощта на нишесте до 40 малки кори.

В тавичка редете 10-15 кори една върху друга и между тях обилно поръсвайте с масло. Върху първия пласт поръсете орехи.

Наложената баклава нарежете на парчета. Полейте с още врящо масло и пъхнете да се пече.

Опечената баница оставете да престои за през нощта и я залейте със сварен гъст сироп от от 1 кг захар 1 л вода заедно с малко лимонов сок.

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: