Домашна баклава

СелмаСелмаНовак
05/09/2013
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции20 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 765
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете от продуктите тесто като за баница. От него разточете с помощта на нишесте до 40 малки кори.

В тавичка редете 10-15 кори една върху друга и между тях обилно поръсвайте с масло. Върху първия пласт поръсете орехи.

Наложената баклава нарежете на парчета. Полейте с още врящо масло и пъхнете да се пече.

Опечената баница оставете да престои за през нощта и я залейте със сварен гъст сироп от от 1 кг захар 1 л вода заедно с малко лимонов сок.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар