Сирене по шопски на тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
657
2k
5k
358
3
28/05/2020
"Как се приготвя сирене по шопски на тиган - прочетете по-долу "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 502
  • Преглеждания за месеца591
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домата обелваме и нарязваме 1/3 от него, като го поставяме на дъното на тигана, в който предварително сме сложели масло.

Поръсваме с шарената сол и чубрицата.

Върху тях счупваме на 2-3 парчета сирене и ги поставяме върху домата.

Овкусяваме отново с подправките.

Нареждаме лука на полумесеци и върху него нарязваме останалия домат на малки парченца, така че да покрием с него сиренето.

Най-отгоре поръсваме с подправките и не разбъркваме.

Слагаме капака на тигана и оставяме за около 10 минути сиренето на тиган.

Премахваме капака, след което счупваме яйцето и оставяме, докато яйцето се запече.

През това време рендосваме кашкавала и щом яйцето е готово, поръсваме с кашкавал.

Оставяме сиренето по шопски на огъня, докато се разтопи кашкавалът.

Сирене по шопски на тиган поднасяме като вегетарианско предястие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар