Кейк Зебра

09/01/2020
"Любимата следобедна закуска - кекс Зебра, какво друго "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 092
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете какаото с 1/2 ч.ч. захар с водата.

Разбъркайте заедно пресятото брашно, бакпулвер, сол.

Разбийте мекото масло с останалата захар и яйцата, докато се получи гладък и пухкав крем. Редувайки брашняната смес и млякото ги добавете към основната смес.

Ароматизирайте сместа с ванилия. Отделете една по-малка част от нея и я объркайте с какаовата смес.

В подмазнена тавичка в средата сложете първо голяма лъжица бяла смес, вътре лъжица кафява и продължете да редувате така докрай.

Пъхнете сладкиша да се изпече в загрята на 180-190 градуса фурна за около час или до суха клечка.

Готовия кейк Зебра можем да гарнираме със сладолед.

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар