Гарнитура от бейби картофки

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
77
291
174
15
1
27/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг пресни, малки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • вода - 350 - 400 мл
  • чесън - 1 глава
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофки се избират да са в една големина, горе-долу колкото орех. Измиват се обилно с вода и ги изтъркайте с ръка, за да паднат люспите по тях. Нарязват се на половин, по-големите на четири парчета.

В тава овкусяваме с подправките на вкус и изсипваме олиото върху тях. Разбъркваме, за да се овкусят от всякъде и покриваме до половината с вода. Печем на 200 градуса с вентилатор, за около 20-30 минути, докато хванат коричка печените бейби картофки.

През това време си измиваме пресните зелени подправки и ги нарязваме на ситно. Моята глава чесън беше от малките, затова сложих всички скилидки, около 10. Намачкват се в пресата за чесън, нарязват се на ситно или се счукват в хаванче.

Когато картофите са изпечени, ги изкарваме от тавата и поръсваме с микса от чесън, копър и магданоз, разбъркваме и сервираме картофената гарнитура.

Кашкавал пане е много вкусно решение към тази гарнитура от бейби картофки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар