Бобена яхния с киселец

АнабелАнабел
Ветеран
623
3k
1k
269
Бобена яхния с киселец
Снимка: Анабел
27/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"Очаровани сме от комбинацията бобена яхния с киселец"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода от вечерта. На сутринта водата се сменя с нова. В тенджерата с новата вода може да сложи и лъжичка сода. Тенджерата се слага на котлона и щом бобът заври, отново се сменя водата.

Налива се нова вода, прибавят се нарязаните на кръгчета моркови, на кубчета целина и на дребно зелен лук и чесън. Налива се и малко олио. За да скъся времето за готвене на боб яхния, аз варя боб в тенджера под налягане.

Тя се затваря хубаво и бобът се готви 20 минути, след като клапанът на тенджерата започне да изпуска пара. След двайстата минута парата се изпуска и капакът се отваря.

Прибавя се сол на вкус, измитият, почистеният от жилки киселец и нарязани пресни подправки. Яхнията с киселец се оставя да ври още около 10 минути, след което се дръпва от котлона.

Приготвя се запръжка, като в малко олио се запържва брашно. След като стане златисто се добавят първо червеният пипер, после смлените домати. Запръжката се разрежда с част от свареният боб и след кратко разбъркване, се излива в тенджерата. Бобената яхния с киселец се разбърква, след което е готова за консумация.

Вкусен боб със запръжка - опитайте!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: