Ванилов мус с ягоди

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
657
2k
5k
358
3
25/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо160
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • течна сметана - 250 мл
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • есенция от ванилия - 1 ч.л.
  • захар - 60 г
  • яйца - 3 бр.
  • желатин - 5 г
  • ягоди - 10 - 15 бр.
  • бисквити - 10 бр.
  • орехови ядки - за поръсване смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме си вода в съд и поставяме желатина за 40 минути до пълно разтваряне.

Отделяме белтъците от жълтъците.

Разбиваме жълтъците със захарта, докато стане гъста смес.

В тенджера смесваме млякото със 150 мл сметана и поставяме на слаб огън до кипване.

След това на тънка струя смесваме сместа от жълтъци, като бъркаме непрекъснато.

Оставяме да се сгъсти.

Изсипваме набъбналия желатин разбъркваме и оставяме да се охлади.

Към млечната смес добавяме и разбитите на пяна белтъци.

Всичко разбъркваме много добре.

Започваме да оформяме ваниловия мус с ягоди по следния начин.

Нарязваме няколко ягоди на тънки парченца и ги подреждаме по стените на съда където ще поставим сладкия мус.

Върху тях натрошаваме по бисквитка, две и отгоре изсипваме ваниловия мус.

Отгоре поръсваме с натрошените орехи, поставяме резени от ягодите и част от биствитката.

Поставяме ваниловия мус с ягоди в хладилника за час-два и тогава поднасяме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар