ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Солен пай с бутертесто

Солен пай с бутертесто

Солен пай с бутертесто
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
24/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бутертесто - 600 г
  • праз - 1 голям стрък
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • чушки - 1 бр.
  • челядинки - 200 г
  • олио
  • захар - 1 к.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • див чесън - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сладка царевица - 100 г
  • рулца от раци - 5 пръчици
  • крема сирене - 1 пакетче
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца.

Пресният лук се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Лукът се обелва и нарязва на полумесеци. Гъбите се измиват добре. Чушката се измива и почиства. Нарязва се на лентички.

Тези продукти се слагат в голям тиган. Добавя се повечко олио. Пържат се със захарта. Докато са още топли, се добавят заквасената сметана и крема сиренето. Разбърква се добре.

Чесънът се обелва у нарязва на колелца. Дивият чесън и магданозът се измиват и нарязват на ситно.

Рулцата от раци се нарязват на колелца. Добавят се в тигана, който вече е отстранен от котлона. Овкусява се със сол. Разбърква се.

Подготвя се намазнена форма за пай или тава. Бутертестото се разстила.

Изрязва се блат във формата на тавата, която ще ползвате. Слага се в тавата. Изрязва се дълга лента широка около 2 сантиметра. Слага се на стената на тавата, така че да се образува като тавичка от тесто за плънката.

Плънката се изсипва във формата за пай. Изрязват се парченца тесто в различни форми. Слагат се върху плънката.

Соленият пай се намазва се с вода и се поръсват с маковото семе.

Соленият пай с бутертесто се пече във фурната до готовност.

Мм нямам търпение да опитам...

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: