Освежаваща ягодова сангрия

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
24
77
3k
4
24/05/2020
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бяло вино - 1 бутилка, Шардоне Праскова и манго,
  • ягоди - 800 г
  • ликьор от горски ягоди - 1/2 к.ч., използвам домашен
  • кафява захар - 1 к.ч., непълна
  • газирана вода - 500 мл.
  • вода - 1 к.ч.
  • лайм - 2 бр.
  • цветове от роза - 1 шепа (Rosa damascena)
  • маточина - свежи стръкчета
  • бял бъз - 1 - 2 съцветия
  • лед - 7 кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола поставяме 1/3 от ягодите - почистени и нарязани на кубчета.

Смесваме ги с кафявата захар и водата.

Останалата част от плодовете разрежете да две и оставете в купичка.

Работим на средна температура, като разбъркваме до разтапянето на захарта и сваряването на плодовете.

Отместваме от котлона и прецеждаме сиропа през цедка.

Останалите плодове можете да прибавите към ягодов крем, мус или да ги смесите със маскарпоне и сметана за десерт.

В по-висок съд изсипете виното, прибавете ягодовия ликьор, сиропа от ягоди, сокът от 1 лайм и резените на втория цитрус, цветовете на розата и белия бъз и 2-3 стръкчета маточина.

Разбъркайте добре и поставете в хладилник, най-добре за 2-3 часа.

Преди да сервирате на масата сангрията, пресипете течността в кана, прибавете ягодите, резени лайм, листенца мента и кубчета лед.

Не прекалявайте с тях, за да не разводните напитката.

Поднесете ягодовата сангрия студена и охладете страстите в летните горещи вечери.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар