ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Празнична солена торта

Празнична солена торта

Христинка КолеваХристинка Колева
Новак
99368686100
Празнична солена торта
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
22/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Всеки празник е по-хубав с нашата страхотна солена торта"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.500 г варени
  • пресен лук - 1 връзка
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 200 г цедено
  • шпеков салам - 120 г
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • сушени домати - 5 - 6 резанчета
  • яйца - 3 бр. варени
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 - 60 г
  • за украсата
  • магданоз
  • пресен лук
  • моркови
  • краставици - 1 бр. прясна
  • чери домати
  • яйца - варени
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е вкусна картофена торта, която ще внесе много настроение на вашата празнична трапеза.

Майонезата се смесва с цеденото кисело мляко.

Картофите се настъргват на едро ренде. Овкусяват се със сол, ситно нарязан пресен лук и олио.

На дъното на отваряем ринг с размер 24 см се разстила 1/3 от картофената смес. Намазва се с част от майонезата и киселото мляко. Посипва се с дребно нарязаните шпеков салам, кисели краставички и сушени домати.

Поставя се другата 1/3 час от картофите. Намазва се с майонезата с млякото и се разпределя настърганото сирене и варените яйца.

Следва последната 1/3 от картофите. Солената торта се завършва с млечно-майонезената смес.

Готовата празнична солена торта се поставя в хладилник за 2-3 часа.

Освобождава се от ринга. Борда на тортата се намазва с майонезата с млякото. Отгоре тортата от картофи и яйца се посипва с настърган кашкавал и яйца.

Украсява се по желание и фантазия.

Приятен апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: