Начин на приготвяне
Това е вкусна картофена торта, която ще внесе много настроение на вашата празнична трапеза.
Майонезата се смесва с цеденото кисело мляко.
Картофите се настъргват на едро ренде. Овкусяват се със сол, ситно нарязан пресен лук и олио.
На дъното на отваряем ринг с размер 24 см се разстила 1/3 от картофената смес. Намазва се с част от майонезата и киселото мляко. Посипва се с дребно нарязаните шпеков салам, кисели краставички и сушени домати.
Поставя се другата 1/3 час от картофите. Намазва се с майонезата с млякото и се разпределя настърганото сирене и варените яйца.
Следва последната 1/3 от картофите. Солената торта се завършва с млечно-майонезената смес.
Готовата празнична солена торта се поставя в хладилник за 2-3 часа.
Освобождава се от ринга. Борда на тортата се намазва с майонезата с млякото. Отгоре тортата от картофи и яйца се посипва с настърган кашкавал и яйца.
Украсява се по желание и фантазия.
Приятен апетит!