Пилешки пържоли с бяло вино и майонеза

20/05/2020
"Пиршество на трапезата с крехките пилешки пържоли с бяло вино и майонеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 929
  • Преглеждания за месеца1929
  • Преглеждания за седмицата1266
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешко филе се измива, подсушава се и всяка част се срязва на две половини.

Всяко филе се поставя между прозрачно фолио и с чукче се изтънява.

Поръсват се със сол, черен пипер и риган пилешките пържолки. Нареждат се в малка тавичка една до друга.

Всяка част се намазва с чаена лъжичка майонеза, а отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Сипва се бяло вино, може и зеленчуков бульон или бира.

Печем пържолите с кашкавал в загрята фурна на 180 градуса, докато кашкавалът се зачерви. Отнема около 25-30 минути и готово.

Сервираме пилешки пържоли с бяло вино и майонеза със салата по избор или с пресни картофки! Ще си оближете пръстите, толкова е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар