Турска супа топчета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
9
43
1k
1
20/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата, добавете наситнения лук и чесън, яйцето, галетата и гриса, овкусете с щипка черен пипер, щипка кимион. Омесете каймата и направете малки топчета.

В тенджерка налейте около 1 л вода. Когато заври излейте 1 с.л. олио и пуснете топчетата. Варете ги 10 мин.

В купа разбийте яйцето с киселото мляко и брашното. От врящата супа топчета вземете черпак и излейте в застройката.

Повторете с още един черпак за да уравновесите температурата добре и изсипете застройката в тенджерата.

Оставете турската супа да поври още 7-8 мин. и отдръпнете съда от котлона. В малко тиганче разтопете кравето масло, добавете сухия джоджен и запържете за секунди.

Излейте ароматизираната мазнина в супата с кайма. При поднасяне поръсете с прясно нарязан джоджен. Много вкусна супа се получи!

Да ви е сладко!

Пригответе и вие Турска супа топчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар