Печено свинско с пресни картофи

Печено свинско с пресни картофи
Снимка: Веселина Константинова
21/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви60 мин.
Общо80 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 кг
  • картофи - 1 кг пресни
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус, млян
  • универсална подправка - 1 с.л. за картофи, суха
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета.

Сложете го в тава, полейте го с бялото вино и зехтина. Овкусете със сол и запечете в загрята фурна.

След като месото от свински бут леко се запече, разбъркайте и добавете картофите, като предварително сте ги обелили, измили и нарязали на филийки.

Добавете водата. Разбъркайте свинското с картофи и добавете сухите подправки.

Запечете до златиста коричка на ястието със свинско.

Готовата гозба овкусете с черен пипер.

Печено свинско с пресни картофи - вкусна класика в кулинарията.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: