Печено свинско с пресни картофи

21/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински бут - 1 кг
  • картофи - 1 кг пресни
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус, млян
  • универсална подправка - 1 с.л. за картофи, суха
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества
Печено Свинско

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета.

Сложете го в тава, полейте го с бялото вино и зехтина. Овкусете със сол и запечете в загрята фурна.

След като месото от свински бут леко се запече, разбъркайте и добавете картофите, като предварително сте ги обелили, измили и нарязали на филийки.

Добавете водата. Разбъркайте свинското с картофи и добавете сухите подправки.

Запечете до златиста коричка на ястието със свинско.

Готовата гозба овкусете с черен пипер.

Печено свинско с пресни картофи - вкусна класика в кулинарията.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веселина Константинова
В сезона на пресните картофи - лесно и вкусно!
0
0