Омлет с тиквички и чушки

20/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичка се рендосва на едро, поръсва се с малко сол и оставяме за кратко. Нарязват се пера зелен лук, зелена чушка на ленти и копър.

В купа се разбиват яйцата с вилица, прибавя се извара, нарязаните зеленчуци и отцедени тиквички.

Овкусява се със сол и черен пипер, добавя се и прясно мляко.

Загрява се малко тигнче с диаметър 15 см с една лъжица олио. Сипва се половината смес и оформяме блат за омлета с тиквички.

Температурата на котлона се намалява на 3-4 степен и изчакваме, като леко с метална лопатка зеленчуковият омлет се надига по края, а после към средата и тигана се разклаща, за да не загори.

Обръща се с широка шпатула, или с чиния, капак както можете. Запича се за минута и готово.

Може и без да се обръща, просто захлупете с капак да се стегне отгоре нашият омлет, после навивате на рулце и изваждате в чиния.

Сервираме омлета с тиквички и чушки заедно с домати.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар