ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Гръцко реване с кокос

Гръцко реване с кокос

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047501k2131
Гръцко реване с кокос
Снимка: Аника Войт
1 / 3
20/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Сладкиш за чудо и приказ, наречен гръцко кокосово реване"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • царевичен грис - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • СИРОПА
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд разбъркайте добре яйцата и захарта. Добавете ванилията и олиото. Отново разбъркайте. Смесете сухите съставки в отделен съд (брашно, бакпулвер, грис). С лъжица, на малки порции, започнете да ги добавяте към яйчената смес.

Изсипете сместа за гръцкия сладкиш в тавичка и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин.

Докато ароматното реване се пече, подгответе сиропа.

Загрейте водата, заедно със захарта и ванилията. Щом започне да кипва, преместете съда да се охлади.

Изпеченото реване, нарежете на ромбоиди. Залейте го със захарния сироп и изчакайте няколко часа, за да поеме хубаво от него.

Гръцко реване с кокос - вкусен сиропиран сладкиш от гръцката кухня.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: