Моята сладка баница с ориз

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
371
1k
2k
48
18/05/2020
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори - 1 опаковка, за баница
  • ориз - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • извара - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • канела - 1 щипка
  • масло - 100 г разтопено
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сваряваме ориза до готовност и го оставяме да се охлади.

В купа разбиваме яйцата със захарта. Добавяме изварата, ваниловата захар, канелата и ориза. Разбъркваме добре.

Вземаме 3 кори, намазваме всяка с разтопено масло, поставяме ги една върху друга и на по-късата страна разпределяме 3-4 лъжици от плънката.

Навиваме на руло, после на охлювче и поставяме в тавичка. По този начин навиваме и останалите кори и ги подреждам около първата по стандартен начин. Оформяме сладка баница.

Отгоре намазваме витата баница равномерно с разтопено масло.

Печем на 180 градуса 20-25 минути или до готовност.

Оставяме изпечената баница с ориз да изстине и я поръсваме с пудра захар.

Остава ни само да се насладим на готовата сладка баница с ориз.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар