ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Манастирска гъбена чорба

Манастирска гъбена чорба

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1254042k162
Манастирска гъбена чорба
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
19/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Добър апетит с тази страхотна манастирска гъбена чорба"

Необходими Продукти

  • гъби - микс замразени
  • сушени гъби - 2 - 3 манатарки
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • целина - стрък листа и стъбло
  • ориз - 2 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • зехтин
  • сол
  • естрагон
  • магданоз
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази манастирска чорба нарежете моркова, лука и целината на дребно.

Сложете ги в тенджера със завряла вода.

Посолете и налейте 1 кафяна чашка зехтин.

След около 10 мин добавете микс от гъби и 2-3 парченца сушени манатарки.

Сушените гъби са много ароматни и придават плътен и наситен вкус.

Варете чорбата още около 10 мин, след което добавете настъргания домат и 2 с.л. ориз.

Овкусете гъбената чорба с щипка естрагон.

Сварете до готовност на ориза.

При поднасяне на манастирската гъбена чорба подправете с 1 ч.л. оцет, щипка черен пипер и наситнен магданоз.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: