ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Пресни картофи с лук на фурна

Пресни картофи с лук на фурна

АнабелАнабел
Ветеран
627
3k
1k
273
Пресни картофи с лук на фурна
Снимка: Анабел
17/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
"Чудесна гарнитура от пресни картофи към всяко ястие - или основно хапване, както искате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресни картофи с лук на фурна - за ценителите на вкусните ястия!

Картофите се измиват добре и без да се белят се нарязват на едри парчета. Поставят се в тавичка.

Пресният лук се почиства, нарязва се на дребно и се прибавя към картофите. Зеленчуците се поръсват се със сол на вкус, смлян черен пипер и мащерка. Разбъркват се и се поливат с качествен зехтин.

В тавичката се налива зеленчуков бульон и се покрива с алуминиево фолио. Апетитните картофи се пекат на 200 градуса за около един час, като по средата на печенето се маха фолиото.

Любимите печени картофи могат да се хапват с удоволствие в компанията на една студена бира.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: