ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко в йенска тенджера

Печено агнешко в йенска тенджера

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9033k7k2k6
Печено агнешко в йенска тенджера
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
17/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко - 2.5 кг /плешка, врат и опашка/
  • зелен лук - 1 връзка
  • зелен чесън - 1 връзка
  • джоджен - сух
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • вегета - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на печеното агнешко в йенска тенджера като най-напред измиваме месата. Врата нарязваме на 2 порции.

В съд смесваме олиото, солта, вегетата, джоджена и горчицата. Намазваме месото със сместа от всички страни.

Подреждаме в тавичка прибавяме виното и оставяме да престои за 5-6 часа.

Взимаме си йенска тенджера, на дъното ѝ слагаме нарязаните лук и чесън.

Върху тях слагаме месото, отгоре - маслото, доливаме с вода, захлупваме и поставяме в печката.

Печем крехкото агнешко в умерена фурна за около 2 часа.

Сервираме разкошното печено агнешко с гарнитура по избор!

Страхотна рецепта за печено агнешко, която можем само да препоръчаме!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: