Фалафели с нахут и картофи

17/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се, нарязваме ги на парченца и оставяме да се охладят.

Нахутът се измива, отцежда се и с вилица се намачква на ситно. Може да се смели и в чопър, както искате.

В купа се смесват намачкан нахут, намачкани с вилица картофи, яйцето, ако е малко, може и цялото.

Добавят се нарязани пера лук, сол, черен пипер, кимион, магданоз и брашно. Разбърква се добре и с ръце оформяме нашите фалафели.

Нареждат се върху хартия за печене, отгоре поръсваме с малко олио.

Печем зеленчуковите фалафели в загрята фурна 180-200 градуса до златисто около 30 минути.

Сервираме фалафелите с нахут и картофи с подходяща салата за сезона.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар