Сладкиш с крема сирене и ябълки

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
210
610
843
35
18/05/2020
"Сладкиш с крема сирене и ябълки - вкусен до безобразие "
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо71
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е много вкусен Сладкиш с крема сирене и ябълки.

Приготвяме тестото, като смесваме всички съставки и омесваме добре. Увиваме тестото в прозрачно фолио и го прибираме за 30 минути в хладилника.

През това време отделяме жълтъците от белтъците.

Разбиваме маслото с пудрата захар за 5-10 минути, добавяме жълтъците и разбиваме за още 5 минути.

В друга купа разбиваме крема сиренето, сметаната, лимоновия сок, ванилията, бакпулвера и брашното. Добавяме тази смес към разбитите жълтъци и разбъркваме.

Обелваме и почистваме ябълките. Настъргваме ги и ги добавяме в сместа.

Отделно разбиваме белтъците на сняг. И на части добавяме и тях в крема, като разбъркваме внимателно.

Изваждаме тестото и го разточваме на тънка правоъгълна кора. Прехвърляме кората върху парче хартия за печене, а след това заедно с хартията я поставяме в правоъгълна тавичка за кекс, така че кората от едната част да излиза от тавичката, за да може после да се прехлупи.

Внимателно изсипваме пълнежа вътре и покриваме отгоре с кората, а отстрани и отдолу подпъхваме и оформяме.

Печем сладкиша с ябълки на 180 градуса около 45 минути.

Оставяме сладкиша с крема сирене да се охлади и го прибираме за 3-4 часа в хладилника.

Накисваме стафидите в рома.

Поръсваме сладкиша с пудра захар и го сервираме, нарязан на парчета и декориран със стафиди.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар